eMooChaplin's different concepts

Hálózzuk végre össze egymást ...


Mióta rászántam magam a blogírásra valami egészen más funkcióját kezdem felfedezni ennek a homo sapiens által alkotott"szörnyetegnek" amit én csak "virtuális hamburger" - ként aposztrofálok. Akarva akaratlanul sokszor olyan dimenziókba húzza át a vétlen szörföst ahonnan hiró legyen a talpán aki visszatalál a sajátjába !
Kezdők netes gyerekbetegsége tudom, ezért eszem ágában sincs itt és most belekezdeni valamiféle bigott neokonzervatív ideológiai sárdobálósdiba-megjegyzem eléggé nagy blama lenne ez egy éppen itt íródó blogtól...pláne tőlem - !


Persze én is , mint sokan mások, beleestem abba a negédes csapdába amit tálcán kínált elém a világháló.Ha őszinte akarok lenni be kell vallanom nem ellenkeztem , sőt hagytam magam elcsábítani . Évekig dacosan utasítottam el bármiféle kapcsolat kialakítását a számítógéppel mint kommunikációs eszközzel , ennek az lett a következménye , hogy miután mindenféle poros elveket feladva beszereztem mégis egyet , gyökeresen átalakítva ezzel életemet, kibérelte a világ a privát szférámat !

...És ez jó ! Durva , de élveztem...élvezem ezt az állapotot !
Mindennapi tevékenységgé, napi rutinná váltak bizonyos alap szájtok olvasása , és természetesen újabb és újabb izgalmas oldalak felfedezése , begyüjtése a könyvjelzők közé .
Már nincs bennem az a lázadó tagadás az internet létjogosultságával kapcsolatban mint volt akár még két éve is .
Igen ,beismerem lehet hasznos és értéket teremtő is . Olyan csodákat /tragédiákat tud "odavarázsolni" a monitorra aminek megismerésére nélküle vajmi esélyünk lenne . Kezdtem elfogadni és elfogadni a tényt , hogy elsivárosodott befeléforduló társadalmunkban a hálótól , szerintem még sokak fejében nem is tudatosuló , hogy mekkora esélyt kaptunk egy - nem feltétlenül a régit lecserélő - de azt felfrissítő új "szövetségi" rendszer felépítésére magunk köré !

Talán ez lehet egy másfajta , az emberi értékeken , a kölcsönös tiszteletet egymásnak megadó az elfogadás és tolerancia eszmerendszerén alapuló új civilizáció alapja ?


Két napja volt egy levélváltásom egy nemrégiben felfedezett bloggertársammal aminek témáját egy 2008 júliusában történt tragédia illetve az erről szóló megemlékezése szolgáltatta. Egy fiatal mindösze 26 éves török egyetemista srácnak - Ahmet Yildiz - azért kellett idő előtt elmennie mert nyiltan felvállalva identitását próbált meg boldogan élni egy muzulmán országban.
Alapvetően próbálok pozitívra átkonvertálni minden kívülről érkező ingert , információt, de vannak számomra felfoghatatlan , megmagyarázhatatlan , értelmetlen történések amelyektől beborul az ég felettem ! Az oly hosszú ideig kínkeservel gyüjtögetett boldogságmorzsák pedig kihullanak ökölbe szorult tenyeremből !
Összeszorult gyomorral írtam le hogy nem látom a sötétségből kivezető utat . Degeneráltak vagyunk egy degenerált világban !
Aztán érkezett a válasz amiben BC., szavai még inkább megerősítették bennem a hitet ...

"Szerintem ami az igazi drámaiságát adja most az pont ennek az információáramlásnak köszönhető. Pillanatok alatt eljut emberekhez egy ilyen eset, rengeteg embert megérintve. Talán pont azért "jó" ez a történet is, mert a többség ugyanazt érzi, amit mi is és kiállhat azért, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő. "Kell" egy ilyen történés az embereknek, hogy felfogják, vannak dolgok, amin változtatni kell.Hogy végre a világ békére vágyó része megváltoztathassa, ami rosszul működik....,A sötétségből kivezető út pedig pont mi vagyunk.... a remény megvan, hogy lehet jobb..."


... hogy elemi érdekünk a párbeszéd , a gondolatok megosztása és cseréje ! Életünk szerves alapanyagává vált egy megakondérban készülő új és remélhetőleg jobbízű egytáléletnek !
Az összetevők minősége meg csak és kizárólag rajtunk múlik ! Gondolataink , örömeink , bánataink , megélt tapasztalataink mind tökéletesebbé és fogyaszthatóbbá fogják formálni azt amit együtt ,közösen főzünk ki saját magunk számára ! Sörözés közben füstös kocsmák mélyén , kapásra várva a Duna parton vagy hajnali kettőkor , lángoló szemekkel a monitor előtt ! Használjuk már végre értelmes dolgokra azt a nyavalyás csippekkel teli dobozt ! Végre beszéljünk már egymással egy kicsit ! ! !
6 megjegyzés:

Nem is gondoltam volna, hogy ilyen gondaltfolyamot indít el benned a téma, amiről leveleztünk. De látod, tényleg egy pozitív visszacsatolás az internet mellett. Olyan világot élünk, ahol kevesebbet találkoznak az emberek egymással, de a közös hang megtalálásának igénye megvan az emberekben, ami megteremtette magának a közösségi oldalakat és a beszédnek, a beszélgetésnek (már nem új, de) egy egyre kiforrottabb formáját, mondjuk a blogokat. Az is elgondolkodtató, hogy régen, mikor még az emberek többet találkoztak egymással, akkor sem beszéltek a legbelsőbb titkaikról, úgyhogy a vágy, hogy kiadjuk magunkból, megmutassuk a többi embernek, hogy kik vagyunk, létrehozta az internetes naplót. Egy olyan formáját önmagunknak, ahol a hasonló gondolkodású emberek megismerhetik egymást, a közös téma pedig összekovácsolhatja őket. A közös energia pedig megszüli a megváltoztatni kívánt helyzethez a szükséges erőt. Ha nem lenne internet, ha nem lenne blog, mi sem hallottunk volna egymásról, azt meg végképp nem gondoltuk volna, hogy hasonlóan gondolkodunk. A közös fájdalom Ahmet halála miatt, hogy maga a halála pont ezáltal a beszélgetés és közös hullámhossz, a közös felkiáltás, hogy "ebből, az ilyenekből elég" által fog értelmet nyerni...

Szerintem máris elmondható, hogy vannak emberek, akik értelmes dolgokra használják ezt a csippekkel teli dobozt és, hogy ők beszélnek is egymással. A folyamat pedig most indul be igazán!


Alapvetoen elni es elni hagyni. A palettan rengeteg szin van, miert pont, mi emberek lennenk egyformak? Nem ertem, sokan honnan veszik a batorsagot, hogy ha kialakitanak egy eszmet, egy igazasag rendszert, a sajat igazsagukat, ami nem lehet mase, csak is aze, aki megszulte, ra akarja kenyszeriteni masokra! Felhaborito, hogy agyunk teljes tartomanyanak 7%-nyi kihasznaltsagaval lejjebb vagyunk a torzsfejlodesben sokszor, mint egy kuszo-maszo, zsiger zacskos csiga. Az a baj, hogy az emberek tobbsege uralomra vagyik es teveszmek hintesere, mikozben csak toleralni, elfogadni kene, hogy a vilag hala Istennek szines! Es igen, osszefogni lehet. Regen azt mondtak, kamaszos lazadozas reszemrol, hogy bar nem vagyok szepseg kiralyno, a vilag beke mellett szavazok es mosolygom a vilagra, bizva meg mindig, hogy vissza mosolyog ram. Igen, kene egy nem radikalis kezfogas nyelveket, kultutrakat athidalva, a teremto akaratat nem felulbiralva, egyszeruen csak termeszetesnek veve, hogy tobb millio ember nem lehet egyforma, es nem adhatunk mindenkinek egy skatulyat.


Ez a "gondolatfolyam" már régóta itt lappangott bennem de se megfelelő hely se alkalom nem adódott arra -eddig- hogy kiadhassam magamból . Abszolút egy a hullámhossz ! És igen ahogy Te is mondod , ha tudunk élni az internet és blogok adta lehetőségekkel , ha az ezekből feltörő pozitív energiákat egyszer egyesíteni is tudjuk majd ... akkor lesz kiút a sötétségből !


Nezopont kerdese hogy Isten atka vagy aldasa e ez-az a vilagon. Mindent lehet jol es jora hasznalni, ugy velem.


Igen Vukocska ! Minden szavaddal egyetértek ! Szeretnék egy olyan világban élni ahol nem a bőrszin , vallás, identitás a mérvadó hanem a tolerancia a megértés a szeretet ...vagy egyszerűbben kifejezve "csak" az ember embersége számít értéknek!


Kis Vuk: A több milliárd ember valamiben egyforma: abban, hogy ember és abban is, hogy mindenki a saját boldogságát keresi. Baromi nagy közhely, de ez van. A legnagyobb baj szerintem az, hogy meg kívánjuk különböztetni magunkat másoktól: "én jobb ember vagyok, te rosszabb ember vagy"...az sem "jobb" ember a másiknál, aki toleránsabban gondolkodik csak a létnek egy "teljesebb" formáját képes felfogni az agyával. Mondjuk nem 7, hamen 8%-ot. De már ez is elegendő a változáshoz. És ahogy te írod Kis Vuk "kellene egy nem radikális kézfogás", ami szerintem most éppen történik itt is. És ahogy észreveszem egyre többen keresik azt a bizonyos nem radikális kezet, hogy megfoghassák.

Isten átka vagy áldása ez vagy az a világon? Spirituális gondolkodók azt mondják, hogy "minden Isten"...a rossz is, ami csak azért van, hogy ezeket felfedezve változtatni tudjunk és a magunk javára alakíthassuk a világot...

eMoo: Neked is azt tudom mondani reménykedve, hogy a "pozitív energiák egyesítése" éppen itt és most történik...velünk!


Manzárd Café

Szakállmesék

eMooChaplin's different concepts Headline

eMooChaplin's  different  concepts

Input Comments

Most megmondhatod

Címkék

daily fresh (44) bears (42) mackóskodások (39) pozitív.trip (36) music (33) szubjektiv (33) magánvélemény (31) video (31) fülbemászó (29) creative (28) maci (28) sockoskodó (28) Home Culture (26) design (26) deco (21) ads (20) beard (20) media (19) Love (17) gay creative (17) photo (16) fetish.mackóskodások (15) szakáll (15) Férfias játékok (14) art (14) gay art (14) 7vége (13) trip (13) apró csodák (12) best on the web (12) foto (12) lélekbúvár (12) szarkazmus (12) Brumi (10) break (10) kő kövön (9) melegség (9) architect (8) cub (8) esztergom (8) gay designers (8) melegjog (8) retro (8) Pömpi (7) london (7) negatív (7) szerelem (7) szőr (7) urban (7) graffiti (6) jazz (6) különvélemény (6) minimal (6) high tech (5) inEnglish (5) independent fashion (5) sweet home (5) Exterface (4) deep (4) electrooo (4) fashion (4) identitás (4) kölkök (4) meleg zene (4) spot (4) születésnap (4) MAGYARSÁGTUDAT (3) anti vodafone (3) darqo (3) deep house (3) partytájm (3) 45 (2) Izland (2) King of the Pop (2) Lao-Ce (2) Sigurdardóttir (2) Szakállmesék (2) Talvin Singh (2) Walter Van Beirendonck (2) Zed (2) dub (2) gtalk (2) house (2) m születésnap (2) macibakancs (2) mobil (2) photoshop (2) szineMa (2) tavasz (2) tolerancia (2) triphop (2) two Hearts (2) vers mindenkinek (2) vuk (2) 2010 (1) 30 (1) Aarnio (1) Air (1) Ari Gold (1) Aurumania (1) Aymeric Giraudel (1) Björk (1) Bodrogi András (1) Corvin tető (1) David Cantero (1) Eric Schwabel (1) Gus Gus (1) Jézus (1) Karim Rashid (1) Karrci (1) Karácsony (1) Koop (1) Kozma Orsi (1) Madonna (1) Michael Jackson (1) MÁRCIUS 15 (1) Neo (1) Nitin Sawhney (1) Nyár (1) Oliviero Toscani (1) Panton (1) Petőfi (1) Portishead (1) Portugália (1) Qashqai (1) Röyksopp (1) Smog (1) St.Germain (1) Swarowski (1) Teremtés (1) Tom of Finland (1) Vonzások (1) Xmas (1) andrea bocelli (1) belga (1) bicaj (1) coffe house (1) critical mass (1) dekadens (1) esztétika (1) feng shui (1) finn design (1) fosadék (1) fürdőszoba (1) heath ledger (1) lamp (1) leszbikus (1) m (1) milky bear (1) minmal (1) nu jazz (1) sokk (1) szocióda (1) szürrealista (1) tabla (1) talicska (1) toscana (1) trance (1) videoads (1) white (1) wombat (1)

Online

Idetévedtek eddig


View My Stats

free counters

Followers

vote for gay blogs at Best Male Blogs!
gay porn at gaydemon

Cool Links