eMooChaplin's different concepts

Roma vagy ? ... Meleg vagy? ..... Nem kellesz !!! ....


Ma hallottam reggeli közben a rádióban, hogy az Amnesty International idén először adta ki szokásos országjelentését ,melyben magyarország vonatkozásában kiemelik , hogy egyre erősebben van jelen a közéletben a roma és a meleg kisebbséggel szembeni hátrányos megkülönböztetés!

...Részlet...

"Leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzszexuálisok jogai
2008. június 11-én a budapesti rendőrfőkapitány a leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek (LGBT) július elejére tervezett büszkeségi felvonulásának korlátozása mellett döntött, a 2007-es ellendemonstráción tapasztalt erőszakos összecsapások miatt, biztonsági okokra hivatkozva. A nemzetközi és hazai tiltakozás ellenére még június 13-án is fenntartotta döntését. Július 5-én körülbelül 450 ember vett részt a felvonuláson, amelyen a több száz szélsőjobboldali tüntető robbanószereket is dobált a rendőrökre, miközben fenyegető jelszavakat skandáltak. Másnap Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elítélte az LGBT-k jogait megsértő felvonulást és a szélsőségesek, illetve az intolerancia elleni hathatós fellépésre szólított fel.
Július 8-án, négy ellendemonstráló kisebb büntetést kapott, hármat pedig – akiket azért vettek őrizetbe, mert tojásokat dobáltak és nem engedelmeskedtek a rendőri rendelkezéseknek - felmentett a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Mind a hét személyt bíróság elé állították jogellenes magatartás vádjával, ami enyhébb, vagy súlyosabb vétségnek minősíthető. Ha az erőszakos jogellenes magatartás másokat is fenyeget, vagy tömeges elégedetlenséget eredményez, illetve csoportosan követik el, akkor súlyos vétségnek minősül. Ebben az esetben enyhe vétségnek minősítették.
Július 17-én, a Pesti Központi Kerületi Bíróság 18 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy férfit, aki három alkalommal is rátámadt a rendőrökre a felvonulás ideje alatt, macskaköveket dobálva feléjük. " ...teljes Amnesty jelentés itt olvasható , és az éppen aktuális Gay Rights Map !



Az eddig is ismert tragikus és nagy vihart kavart eseményeket , ( Olaszliszka , Tatárszentgyörgy ) illetve a jobboldal és a katolikus egyház lehangolóan álszent és arcpirítóan dogmatikus téziseit azonban még sötétebbé festi egy további hír! A napokban fejeződőtt be a
Munkahelyi esélyegyenlőség - vállalati felelősségvállalás című országos felmérés , melyben több mint 300 magyar vállalatot kérdeztek meg ! Az eredményből azt a következtetést vonhatták le a szakértők, hogy ma hazánkban jókora és behozhatatlan hendikeppel indul a munkaerőpiacra "bérbe adni magát" egy roma vagy meleg ember , származása vagy identitása miatt ! Egy önkényesen kiragadott részlet a tanulmányból , alább ....

"
Nem tolerálják a másságot

Az internetes felmérés egyik hangsúlyos kérdése volt, hogy a cégek az úgynevezett hátrányos helyzetű, vagy valamilyen szempontból „mássággal” bíró csoportokból választanak-e alkalmazottakat. A válaszadók a hátrányosnak nevezett csoportok közül inkább a nőket, a pályakezdőket, a 45 éven felettieket és a gyermeküket egyedül nevelőket alkalmaznák. A romákat, a fogyatékosokat és a melegeket azonban kevésbé.

A szervezetek közel felének még egyáltalán nincs munkahelyi esélyegyenlőségi politikája, vagyis egyetlen intézkedést sem tettek ennek érdekében – derül ki a kutatás eredményéből. Tardos Katalin azt is elmondta: a válaszadó cégek mindössze egytizedének van antidiszkriminációs, illetve zaklatásra vonatkozó szabályzata, esélyegyenlőségi terve, stratégiája vagy éppen esélyegyenlőségi referense.
A hátrányos helyzetű csoportoknak – a nőknek, a fogyatékossággal élőknek, a nemzeti, etnikai, szexuális kisebbségekhez tartozóknak – nagyon alacsony a foglalkoztatottsága. A nőké 10 százalékkal alacsonyabb, mint a férfiaké, a fogyatékossággal élő embereké mindössze 10, a roma származásúaké pedig 21 százalék. Az Európai Unió országaihoz képest nagyon sok az inaktívak aránya az idősebb emberek körében is. Pedig sokan jó munkaerők lennének, ha be tudnának jutni a munkaerőpiacra – mondta Koltai Luca, a Budapest Esély Nonprofit Kft. innovációs igazgatója. " .... az internetes felmérésről szóló teljes cikk itt olvasható .

Március 10 óta már tudom, hogy nincs idő , .... és ebből fakadóan értelmetlen feltenni a "mikor"-al kezdődő kérdéseket is ! Ígéretet tettem rá ....így most sem teszem ! Megpróbálok optimistán a jövőbe tekinteni ! Tegyünk mindannyian így , hiszen a gondolatnak teremtő ereje van !





Bookmark and Share
6 megjegyzés:

Én is hallottam ezeket a híreket, elég lehangoló...de a remény hal meg utoljára :) !!!


Ezért gondolom én is úgy , hogy magunknak kell megteremteni a boldogabb jövőt... mégpedig a fejünkben :D !!!


Mielőtt a világvégét jósolnátok, csak halkan jegyezném meg hogy a jelentésekben nem szerepel hogy rosszabbodott volna a helyzet.

És ha már bemásoltad a térképet is ide, ott is látszik hogy jogok terén sem maradunk el.

Persze hiszterizálni jó, csak éppen ok nem biztos hogy van rá. Legalábbis a melegek ügyeiben. A helyzet nem javult, de nem is romlott. Ott vagyunk ahol a környező országok, Ausztriával és Szlovéniával együtt (ezt éppen a jelentést kiadó Amnesty International szóvivője mondta, nem én).


Akkor valamit félre érthettél ! Én ugyan valóban sötétebbnek látom a jelent , mint akár még tavaly vagy két éve , de semmiképpen sem akartam , ahogy Te írod " hiszterizálni" az amúgy sem túl jó közhangulatot ! Sőt , ha kicsit figyelmesebben végigolvasod például az utolsó bekezdést , akkor nem is értem , hogy miért kezdted a "világvége" szóval a hozzászólást ! Amit egyébként köszönök ! :)


...hát hogy ne is jussatok erre a következtetésre :)


szerintem meg mindenki azt ír a saját blogjába amit akar (ezért napló) ha éppen "hiszterizálni" akar akkor azt max nem kell elolvasni


Manzárd Café

Szakállmesék

eMooChaplin's different concepts Headline

eMooChaplin's  different  concepts

Input Comments

Most megmondhatod

Címkék

daily fresh (44) bears (42) mackóskodások (39) pozitív.trip (36) music (33) szubjektiv (33) magánvélemény (31) video (31) fülbemászó (29) creative (28) maci (28) sockoskodó (28) Home Culture (26) design (26) deco (21) ads (20) beard (20) media (19) Love (17) gay creative (17) photo (16) fetish.mackóskodások (15) szakáll (15) Férfias játékok (14) art (14) gay art (14) 7vége (13) trip (13) apró csodák (12) best on the web (12) foto (12) lélekbúvár (12) szarkazmus (12) Brumi (10) break (10) kő kövön (9) melegség (9) architect (8) cub (8) esztergom (8) gay designers (8) melegjog (8) retro (8) Pömpi (7) london (7) negatív (7) szerelem (7) szőr (7) urban (7) graffiti (6) jazz (6) különvélemény (6) minimal (6) high tech (5) inEnglish (5) independent fashion (5) sweet home (5) Exterface (4) deep (4) electrooo (4) fashion (4) identitás (4) kölkök (4) meleg zene (4) spot (4) születésnap (4) MAGYARSÁGTUDAT (3) anti vodafone (3) darqo (3) deep house (3) partytájm (3) 45 (2) Izland (2) King of the Pop (2) Lao-Ce (2) Sigurdardóttir (2) Szakállmesék (2) Talvin Singh (2) Walter Van Beirendonck (2) Zed (2) dub (2) gtalk (2) house (2) m születésnap (2) macibakancs (2) mobil (2) photoshop (2) szineMa (2) tavasz (2) tolerancia (2) triphop (2) two Hearts (2) vers mindenkinek (2) vuk (2) 2010 (1) 30 (1) Aarnio (1) Air (1) Ari Gold (1) Aurumania (1) Aymeric Giraudel (1) Björk (1) Bodrogi András (1) Corvin tető (1) David Cantero (1) Eric Schwabel (1) Gus Gus (1) Jézus (1) Karim Rashid (1) Karrci (1) Karácsony (1) Koop (1) Kozma Orsi (1) Madonna (1) Michael Jackson (1) MÁRCIUS 15 (1) Neo (1) Nitin Sawhney (1) Nyár (1) Oliviero Toscani (1) Panton (1) Petőfi (1) Portishead (1) Portugália (1) Qashqai (1) Röyksopp (1) Smog (1) St.Germain (1) Swarowski (1) Teremtés (1) Tom of Finland (1) Vonzások (1) Xmas (1) andrea bocelli (1) belga (1) bicaj (1) coffe house (1) critical mass (1) dekadens (1) esztétika (1) feng shui (1) finn design (1) fosadék (1) fürdőszoba (1) heath ledger (1) lamp (1) leszbikus (1) m (1) milky bear (1) minmal (1) nu jazz (1) sokk (1) szocióda (1) szürrealista (1) tabla (1) talicska (1) toscana (1) trance (1) videoads (1) white (1) wombat (1)

Online

Idetévedtek eddig


View My Stats

free counters

Followers

vote for gay blogs at Best Male Blogs!
gay porn at gaydemon

Cool Links